Nouă copii au fost uciși și alti 27 răniți, in urma unor mortiere care au lovit o școală ortodoxa și un autobuz școlar în capitala siriana Damasc, luni, conform televiziunii de stat.

„Atacul terorist a fost direcționat asupra Scolii ortodoxe Sfantul Ioan, din Damasc, mortierele provocand moartea a cinci copii și ranirea altor 27”, conform unei alerte a televiziunii de stat siriene.

Alti patru elevi au fost uciși, atunci când o mortiera a lovit vehiculul in care acestia se aflau, în districtul central Bab Sharqi din capitala, conform agenției de știri de stat SANA, adăugând că șoferul a fost, de asemenea, ucis.

O serie de fotografii ne-au fost puse la dispozitie de Patriarhia ortodoxa locala, dar acestea sunt extrem de socante, ilustrand cruzimea atacului si urmarile acestuia, asa incat am fost obligati sa postam in cadrul articolului de fata o singura imagine oarecum sugestiva.

In aceeasi zi, în conformitate cu rapoartele locale, două mortiere au lovit Biserica Sfanta Cruce, cea mai mare biserica din Damasc, și Biserica Catolică Melkită a Sfântului Chiril.

NapocaNews