Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României, a fost sărbătorit astăzi, 28 noiembrie 2013, la Liceul Tehnologic Special „Samus” din Cluj-Napoca. Aici s-a desfășurat cea de-a treia ediție a proiectului „Icoana Sfântului Andrei, prilej de întâlnire” la care au participat elevi din peste 15 școli din județele Cluj, Bistrița-Năsăud, Sălaj și Alba. La ora 13:00 toți cei prezenți au participat la o scurtă rugăciune în capela instituției de învățământ de pe strada Fabricii de Zahăr nr 51, săvârșită de părintele Rareș Prunean de la parohia „Sfântul Arhanghel Mihail”, parohie care sprijină acest proiect. Apoi, în sala festivă a școlii dar și în alte spații, elevii și-au prezentat lucrările la secțiunile la care s-au înscris.

Proiectul „Icoana Sfântului Andrei, prilej de întâlnire” s-a desfășurat pe cinci secțiuni ce au cuprins: pictură pe sticlă, desen și colaj, scenetă, power-point, eseu, poezie și colinde. La secțiunea de pictură elevii au trimis lucrările pe adresa școlii încă de la sfârșitul lunii octombrie, lucrări ce au fost evaluate de o comisie formată din profesori ai Liceului „Samus”. Astăzi s-au desfășurat celelalte secțiuni iar la final toți elevii participanți au primit diplome și cadouri.

Potrivit profesorului de religie Vasile Gorcea, proiectul „are ca obiectiv însușirea unor norme religios-morale de către elevii care se implică în astfel de activități, dezvoltarea unor abilități și integrarea în societate a tinerilor cu cerințe educative speciale”.
Proiectul „Icoana Sfântului Andrei, prilej de întâlnire” se bucură de sprijin din partea parohiei „Sfântul Arhanghel Mihail” unde slujesc preoții Liviu Cosma și Rareș Prunean.

Grigore Sâmboan, Sursa: Radio Renasterea