Studenţii clujeni au ieşit în stradă astăzi. După un tur prin campusurile universitare s-au oprit în Piaţa Unirii. Ei au cerut burse mai mari şi 6% de la buget pentru Educaţie. S-a scandat: „Românii, maghiarii cu toţii solidari!”. Manifestarea s-a desfăşurat sub egida OSUBB şi ANOSR.

Atmosfera a fost întreţinută de studenta A. Petruţa, o lideră a grupului Salvaţi Roşia Montana, care a cerut ca studenţii români şi maghiari să scandeze împreună. Între studenţi s-a desfăşurat un steag cu Regele Matei Corvin. În rândurile grupului de vorbitori au fost prezenţi şi lideri ai manifestărilor Salvaţi Roşia Montana de fiecare dumincă, cum ar fi M. Blidaru. Studenţii au purtat pancarde în care au cerut 6% de la buget pentru Educaţie.

Un student a desfăşurat un steag mare roşu cu negru, cu cifra 6, culorile preferate de anarhişti. Fără nici o legătură cu educaţia, aceştia din urmă au scandat în dreptul Catedralei Ortodoxe Mitropolitane împotriva finanţării cultelor religioase.

Studenţii au scandat „Solidaritate”, „Pentru Educaţie facem Revoluţie”, „Uniţi salvăm Educaţia”, „Educaţie, nu cianură”, „Studenţie nu uita, 6 este cifra ta”, „Educaţia salvează naţia”, „Vrem 6%” şi „Elevii sunt cu noi”. Studenţii sunt nemulţumiţi de politica privind Educaţia a Guvernului Victor Ponta.

Manifestarea, la care au participat circa 1500 de studenţi, a fost supravegheată de importante forţe de ordine şi membrii ai serviciilor secrete îmbrăcaţi în civil.

La Cluj acţiunea s-a încheiat după ce studenţii au fost informaţi că reprezentanţi ai Guvernului doresc să înceapă o etapă de negocieri cu aceştia.

NapocaNews