Tineretul Democrat Liberal din Cluj condamnă recentele declarații ale premierului României, Victor-Viorel Ponta, privind susţinerea, în calitate de deputat de Gorj a candidaturii Municipiului Craiova la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021, declarații care îl plasează pe acesta în categoria politicienilor cel puțin ignoranți.

„Altfel nu putem caracteriza poziția unui prim-ministru al României care intervine prin declarații publice într-o competiție ce se desfășoară la nivel european. Chiar dacă Victor Ponta urăște Transilvania, așa cum și ministrul Daniel Barbu a demonstrat-o nu de mult într-o situație asemănătoare, asta nu înseamnă că îi este permis să facă afirmații părtinitoare față de un anumit oraș candidat la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021. Această atitudine duplicitară a premierului este deja binecunoscută în opinia publică, privind susținerea unor proiecte în calitate de deputat și nesusținerea acelorași proiecte în calitate de premier.

Îi atragem atenția domnului Victor Ponta că astfel de comportamente sunt nepermise în calitatea sa de șef al executivului și riscă să intre în sfera caraghiosului. Totodată, îl asigurăm că administrația publică locală va face toate demersurile legale care se impun astfel încât, cu ajutorul clujenilor titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021 să ajungă în Cluj, în Transilvania”, se arată într-un comunicat de presă al Tinerilor Democrat-Liberali clujeni.