Tineretul Democrat Liberal din Cluj îi solicită domnului Remus Pricopie, ministrul Educaţiei Naţionale, să vireze de urgenţă către universităţile clujene finanţarea necesară pentru decontarea abonamentelor studenţilor pentru mijloacele de transport în comun.

„Peste 15 mii de studenţi bugetari din Cluj-Napoca, cel de-al doilea centru universitar din ţară, nu pot beneficia de mai bine de 2 săptămâni de transport gratuit, după ce Ministerul Educaţiei nu a catadicsit să vireze banii care acoperă aceste cheltuieli, în conturile universităţilor.

Astfel că, studenţii de la Universitatea de Medicină şi Farmacie, precum şi cei de la Universitatea Tehnică au fost nevoiţi să achite din fonduri proprii abonamentele de transport în comun pentru luna în curs, şi asta din cauza faptului că Ministerul Educaţiei nu a respectat convenţia încheiată cu universităţile, prin care şi-a luat angajamentul de a susţine financiar 50% din valoarea abonamentelor pe mijloacele de transport în comun. Îi reamintim domnului Remus Pricopie că această obligaţie de a subvenţiona transportul în comun către studenţi este stipulată şi în Legea 1/2011 a Educaţiei Naţionale, Art. 205, Alin 2, care prevede faptul că: “În timpul anului şcolar, studenţii beneficiază de tarif redus cu minimum 50% pe mijloacele de transport local în comun, transportul intern auto, feroviar şi naval” declară liderii TDL Cluj.

Aceştia îl acuză pe ministrul Remus Pricopie, de amatorism şi indiferenţă în coordonarea activităţii Ministerului Educaţiei, şi îi solicită să vină cu măsuri urgente care să soluţioneze problema subvenţiilor la transport pentru studenţii clujeni.

NapocaNews