Senatorii au respins astăzi proiectul RMGC, în urma avizului negativ primit din partea comisiei speciale parlamentare formate pe acest caz.

Liderul grupului PSD din Senat, Ilie Sârbu a declarat, marţi, în cadrul dezbaterilor privind Roşia Montană, că toţi cei implicaţi şi care au dat semnături în acest dosar nu vor avea sărbători liniştite, raportul comisiei parlamentare fiind deja trimis la Parchetul General.

„Senatul a respins proiectul RMGC. Toată lumea se aştepta oarecum la asta, după ce liderii USL au anunţat o altă portiţă de scăpare pentru proiect: un cadru legislativ general nou pentru minerit. Astfel, ei speră ca opozanţii proiectului să intre în amorţeală, mai ales că vin Sărbătorile… dar greşesc amarnic. În plenul Senatului, Ilie Sârbu, susţinător al proiectului de cianurare a Roşiei, a spus azi că toţi cei care şi-au pus semnătura pe documentele proiectului nu vor avea Sărbători liniştite. Indiferent la ce se referă, este clar că politicieni de la toate partidele sunt implicaţi în corupţia ce planează asupra proiectului. Cu siguranţă că românul cinstit, chiar dacă nu a acumulat averi de zeci de milioane de euro în 20 de ani, va avea sărbători liniştite, cu gândul la Naşterea Mântuitorului, la familie şi la apropiaţi, şi nu cu gândul la Parchet sau DNA”, precizează liderul Noii Drepte, avocatul Tudor Ionescu.