Ordonanţa Guvernului Ponta, prin care se majorează de 25 de ori indemnizaţiile membrilor Adunărilor Generale ale Acţionarilor de la companiile statului este criticată de liderul mişcării Noua Dreaptă, Tudor Ionescu.

Avocatul este de părere că o asemenea măsură este de neacceptat cu puţin timp înaintea anului electoral 2014 şi mai ales în condiţiile în care mare parte din companiile cu capital majoritar de stat se află în stare de avarie.

Până acum, indemnizaţiile membrilor AGA era de doar 1% din salariul directorilor, stabilit la 4700 de lei, însă Ordonanţa de Guvern aprobată şi de parlamentari permite majorarea acestui procent la 25%.

„Astăzi Victor Ponta a dat lovitura. Ordonanţa de Guvern prin care indemnizaţiile de şedinţă ale membrilor Adunărilor Generele a Acţionarilor din conducerea companiilor de stat creşte de 25 de ori, a fost aprobată în tăcere şi de parlamentari. Este incredibil că aceşti oameni care au condus spre faliment companiile statului vor beneficia de 25% din salariul directorului companiei, pe care tot ei îl stabilesc, în AGA. Adică ei votează salariile nesimţite ale directorilor, de peste 10.000 de euro lunar, şi tot ei vor beneficia de 25% din sumă pentru fiecare şedinţă la care participă. Oare câţi dintre ei vor cere în aceste condiţii salarii mai mici pentru directorii incompetenţi, dacă ştiu că urmează să primească o felie mare din acei bani. Mai mult, se pot organiza într-o lună multiple şedinţe „importante”, fiecare plătite din banii contribuabililor români. Bine că parlamentarii USL au respins proiectul de majorare a alocaţiilor pentru copii. În loc ca Opoziţia să reacţioneze şi să sancţioneze această cheltuire iresponsabilă a banului public, parlamentarii acestei tabere au spus că „nu au avut timp să analizeze propunerea Guvernului”. Nişte aberaţii. Şi cine sunt aceşti membri din AGA? nişte oameni numiţi acolo pe criterii strict politice. Scopul clasei politice este evident recompensarea celor care au „contribuit” în campaniile electorale, stimulaţi cu puţin timp înaintea anului electoral 2014. Jos partidul unic al corupţilor!”, a precizat Tudor Ionescu pe pagina personală de Facebook.

NapocaNews