Formația de baschet masculin ”U” BT Mobitelco s-a impus sâmbătă în derby-ul etapei cu numărul șapte, în meciul disputat pe teren propriu contra celor de la Gaz Metan Mediaș, scor 90-81.

Antrenorul clujenilor, Dorin Pintea, a început meciul cu Branko Cuic, Darius Hargrove, Ivan Kuburovic, Mihai Silvășan și Boris Lalovic, în timp ce Marcel Țenter, clujeanul de pe banca medieşenilor a început partida cu Willie Kemp, Andrei Mandache, Tudor Dumitrescu, Giorgios Tsiaras, respectiv Jerome Coch.

Gazdele au început foarte bine partida, terminând primele zece minute ale confruntării cu un avantaj de șase puncte, 25-19. În actul secund, baschetbaliștii pregătiți de Dorin Pintea au continuat în același ritm de joc, intrând la vestiare cu o diferență liniștitoare, 49-36.

După două minute scurse din actul decisiv, tabela din „Horia Demian” înregistra 69-61 pentru formația clujeană care au început să se relaxeze, greșind nepermis în ofensivă şi au fost taxați de medieşen, care au marcat șapte puncte consecutive, fără ca să primească vreunul, 69-68.

Pe final de meci cu aportul adus, în special de Sparks, Silvășan sau Kuburovic, Mobitelco s-a distanțat până la final, adjudecânu-și partida cu 90-81.

Astfel, în urma acestui rezultat, Dorin Pintea și-a învins fostul profesor, pe Marcel Țener, la primul lor meci ca adversari din postura de antrenori principali.

Cel mai bun marcator al echipei clujene a fost căpitanul Mihai Silvășan care a pus pe tabelă 19 puncte, acesta fiind urmat de Hargrove 16, Sparks 15, Kuburovic 15, Cuic 12, Lalovic 6, Baciu 4, respectiv Medvedj 3.

Victoria e-a adus celor de la ”U” BT Mobitelco cea de-a cincea victorie din acest sezon, fiind pe patru în clasament cu 12 puncte.

În etapa cu numărul opt, „studenții” se vor deplasa la BCMU Pitești. Partida se va juca sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 19.00 în direct pe Digi24 Cluj.

Paul Panait