Eviti sa le cumperi sau iti plac la nebunie bananele cu coaja neagra? Crezi ca sunt deteriorate si ca ti-ar putea face rau, sau le preferi in locul bananelor „verzi”?

Specialistii japonezi ne aduc vesti uimitoare despre bananele cu coaja neagra!

CE SE INTAMPLA DACA MANCAM BANANE CU COAJA NEAGRA – DESCOPERITILE SPECIALISTILOR JAPONEZI

Bananele foarte copate, cu coaja moale, cu pete maronii sau chiar cu coaja neagra, contin unele substante exceptionale pentru sanatatea noastra, aceste substante active gasindu-se doar in bananele ajunse la maturitate.

BANANELE CU COAJA NEAGRA COMBAT CANCERUL

Bananele foarte copate contin TNF (Tumour Necrosis Factor) – o substanta foarte activa asupra celulelor tumorale, pe care le ataca si de ucide. TNF este folosit in oncologie pentru a trata pacientii cu cancer, iar bananele coapte contin un TNF natural foarte puternic.

Un grup de cercetatori japonezi de la Universitatea din Tokyo, condusi de profesorul Senji, au studiat efectele mai multor alimente asupra animalelor de laborator, dupa descoperirea continutului ridicat in factori anticancerigeni pe care bananele coapte il prezinta.

Acestia au descoperit ca cele mai puternice efecte asupra sistemului imunitar l-au avut bananele, animalele hranite cu banane coapte prezentand un sistem imunitar foarte puternic, rezistenta la stres si un numar mai mare de globule albe in sange – globule implicate in procesele imunitare. Alte alimente studiate pentru efectul lor au fost: merele, strugurii, pepenele rosu, perele si curmalul japonez.

Bananele coapte contin antioxidanti

Bananele coapte prezinta un continut ridicat in antioxidanti. Antioxidantii sunt substante care pot anula efectele nocive ale radicalolor liberi. Acesti radicali liberi pot rezulta in urma metabolismului si pot afecta integritatea celulelor, producand ceea ce numim stres oxidativ. Radicalii liberi sunt incriminati ca fiind implicati in formarea cancerului.

Alte beneficii ale bananelor pe care trebuie sa le cunosti

Va invitam sa descoperiti si alte beneficii ale bananelor:
Sunt ideale in dietele de slabire – pentru a va convinge cititi si: Incredibila dieta cu banane
Bananele cresc imunitatea;

Bananele sunt alimente energizante, indicate in perioadele de suprasolicitare fizica si intelectuala. Bogate in carbohidrati, bananele ajuta creierul in procesele de memorare;
Prin antioxidantii continuti, bananele mentin tineretea si fac pielea mai frumoasa;
Banana este un bun diuretic natural, scazand edemele si tensiunea arteriala.
Bananele previn osteoporoza, fiind indicate cu precadere il alimentatia femeilor.
Bananele regleaza tranzitul intestinal si amelioreaza durerile de stomac.

Sursa: Healthy