Primarul Emil Boc a dezvăluit,a stăzi, planurile municipalităţii legate de dezvoltarea oraşului Cluj-Napoca. Zona vizată de autorităţi care va însemna inovaţie este zona Lombului.

Proiectul de dezvoltare a oraşului se va extinde într-o primă fază pe 267 hectare de teren, la care se poate ajunge acum în 15 min., dar care va putea fi accesat într-un timp mult mai scurt după amenajarea unui drum de acces cu patru benzi.

În apropierea Centrului de Industrii Creative va fi amenajat un centru de afaceri, un set de locuinţe pentru tineri, dar şi Cluj Inovation City, acest Silicon Valley de România pe o suprafaţă de 200 hectare.

„Aici vor locui peste 100.000 de persoane şi se vor crea peste 20.000 de locuri de muncă”, a spus Emil Boc.

La ora actuală, în zona Lombului se construieşte Centrul de Industrii Creative, aflat momentan la un stadiu de construcţie de 13%.

Potrivit primarului Emil Boc, partea mai grea a construcţiei a fost deja realizată, urmând ca întregul proiect finanţat din fonduri europene să fie finalizat până în februarie 2015.

Primăria Cluj-Napoca va contribui cu 50% din valoarea acestor proiecte viitoare.

Edilul a anunţat că gradul mare de contribuţie al Primăriei la aceste proiecte europena va permite obţinerea unui sprijin financiar mai mare din partea Uniunii Europene şi pentru infrastructura din jur.

Emil Boc a menţionat că a primit un acord de principiu de susţinere a dezvoltării zonei din partea ministerului Dezvoltării.

NapocaNews