Mulţi dintre noi îl aruncăm pur şi simplu la gunoi sau îl abandonăm undeva, la întâmplare. Dar iată câteva lucruri interesante pe care le poţi face cu bradul, după Crăciun.

1. Îl poţi duce direct într-o pădure, unde va putea fi folosit drept adăpost de rozătoare şi păsări. Mai mult, când se va descompune, bradul adus de tine acolo va „hrăni” alţi copaci.

2. În numeroase oraşe ale ţării, primăria strânge brazii aruncaţi după Crăciun. Pentru a putea recicla bradul, aveţi grijă să luaţi toate ornamentele şi sforile din el atunci când renunţaţi la el.

3. Transformat în rumeguş, bradul se poate dovedi extrem de folositor în grădină. Rumeguşul este un excelent material organic, protejând rădăcinile plantelor de boli şi dăunători.

4. Tulpina şi crengile brăduţului pot fi folosite ca araci naturali pentru plantele din grădina ta.

5. Din tulpină, poţi face un arc pentru copilul tău. Săgeţi poţi face din crenguţe, după ce le îndrepţi puţin.

6. Dacă poţi să iei brazi ceva mai grosuţi de la prieteni şi rude şi ai şi o drujbă la îndemână, poţi tăia tulpina în mai mulţi butuci (lungi de cel puţin 5-6 cm), din care să faci un … pavaj natural. Trebuie să tratezi butucii împotriva umezelii (cu baiţ, de exemplu) înainte de a-i folosi la pavare.