Firmele care vor construi autostrada Sebeş-Turda vor fi anunţate până la sfârşitul acestui an. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a finalizat evaluarea celor 45 de oferte depuse, iar directorul Narcis Neaga a spus că în zilele următoare vor fi făcute publice numele câştigătorilor.

Autostrada Sebeş-Turda va avea o lungime de 70 de km şi a fost împărţită în 4 tronsoane care au fost licitate separat. Compania a luat această decizie pentru a evita blocarea lucrărilor pe întreaga lungime a şoselei, în cazul în care firma executantă intră în faliment sau insolvenţă, aşa cum s-a întâmplat în alte cazuri. Cele 4 tronsoane au lungimi cuprinse între 12,5 şi 24 de km.

Lucrările la autostrada Sebeş-Turda sunt programate să înceapă în aprilie 2014 şi trebuie terminate până la începutul anului 2016. Întreaga investiţie este evaluată la 545 de milioane de euro, iar finanţarea va fi asigurată din bugetul Uniunii Europene.

Sebeş-Turda este singurul proiect de autostradă care a fost licitat pe parcursul acestui an şi va lega Clujul şi Autostrada Transilvania de culoarul 4 paneuropean.

Sursa: Radio Cluj