Televiziunea BBC a primit 1.350 de reclamatii legate de faptul ca a transmis excesiv de multe stiri despre moartea lui Nelson Mandela. Unii dintre telespectatori au fost infuriati pentru intreruperea unui serial de comedie.

De la moartea fostului presedinte sud-african, postul britanic a transmis numeroase stiri despre acest eveniment, inclusiv in timpul serialului „Mrs Brown’s Boys”, indragit in Marea Britanie, care a fost intrerupt in repetate randuri, scrie The Independent.

Fiica lui Mandela povesteste ultimele clipe ale fostului presedinte sud-african

Mai multi telespectatori s-au plans de faptul ca balanta nu a fost inclinata corect, in sensul in care au existat prea multe stiri despre Mandela, insa prea putin timp a fost alocat de BBC pentru a transmite despre puternica furtuna care a lovit Marea Britanie in aceeasi noapte.

Directortul Departamentului de Stiri din cadrul BBC a aparat televiziunea, sustinand ca Nelson Mandela a fost un personaj unic si cel mai „insemnat presedinte din ultimii 100 de ani”.

Nelson Mandela a murit: Liderii mondiali si celebritatile transmit condoleante

De asemnea, un purtator de cuvant al postului de stiri a declarat ca „Nelson Mandela a fost un lider mondial extrem de important, cu influente politice si culturale enorme pentru intreaga lume”. „Moartea acestuia este de mare interes pentru audientele locale si pentru restul lumii”, a mentionat reprezentantul BBC.

In plus, acesta a spus ca BBC va continua sa transmita cat de multe stiri despre Mandela vor fi necesare, in contextul in care „lumea este interesata de moartea lui, se gandeste la mostenirea lasata de el si se pregateste pentru inmormantarea acestuia”.

Sursa: Ziare.com