Zi de mare bucurie în Parohia “Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca. După ce duminică dimineața, 1 decembrie 2013, la Sfânta Liturghie a fost oaspete teologul Radu Preda, seara Preasfințitul Vasile Someșanul a poposit în biserica parohiei, situată în cartierul Mănăștur, pentru a săvârși Slujba Vecerniei alături de un sobor de preoți și diaconi, din care a făcut parte părintele paroh Dan Hognogi și părintele profesor Dorin Ielciu.

La sfârșitul slujbei Preasfințitul Vasile a rostit un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre Postul Nașterii Mântuitorului rânduit de Biserică pentru pregătirea sufletească a credincioșilor de a-l primi in suflet pe Pruncul Iisus. „Pruncul dumnezeiesc s-a născut acum mai bine de 2000 de ani în sărăcăcioasa peșteră din Betleem dar care, de atunci încoace se naște în chip duhovnicesc în sufletele tuturor celor care se străduiesc să sporească iubirea. El a venit în lume pentru ca lumea să fie izbăvită de întuneric, de neștiință, de păcat și de moarte. Atât prin sfintele slujbe cât și prin colind, prin obiceiurile, datinile și tradițiile poporului nostru născut creștin, Sfânta Biserică ne îndeamnă în acest post să ne spovedim, să ne împăcăm cu noi înșine, cu semenii noștri și cu Dumnezeu, spre a putea primi în ființa noastră sângele și trupul Mântuitorului Nostru Iisus Hristos, sfânta și dumnezeiasca împărtășanie”.
Apoi, ierarhul a făcut referire și la ziua de 1 Decembrie-ziua Națională a României.

În final, părintele paroh Dan Hognogi a elogiat semnificația acestei zile de sărbătoare, când credincioșii l-au avut în mijlocul lor pe Episcopul-vicar, Preasfințitul Vasile Someșanul. De asemenea i-a mulțumit pentru îndemnuri, urându-i arhierie îndelungată și ca sărbătorile care vin să-i aducă multă lumină în suflet și la mulți ani pentru aniversarea PS Sale care va fi în această lună.

În încheiere, toți credincioșii au colindat si au fost miruiți de Preasfinția Sa.

Grigore Sâmboan, Sursa: Radio Renasterea