De la revoluţia din decembrie 1989 încoace parcă anul acesta românii s-au bucurat cel mai mult de 1 Decembrie, de Ziua Naţională. Încetul cu încetul, românii îşi dau seama că trebuie să se reîntoarcă la valorile şi tradiţiile naţionale, că UE şi Schengen nu ţin nici de foame, nici de identitate naţională. Românii conştientizează că nu pot părăsi toţi ţara pentru a pleca în Occident sau în SUA, că acasă este România şi că trebuie să trăiască, lucreze şi să se bucure aici. Nu putem pleca toţi românii din ţară şi ultimul să închidă lumina. Românii realizează că a fi plecat nu înseamă neapărat o viaţă mai bună. Nu numai banii aduc fericirea, ci şi sentimentul cultural, spiritual şi de familie de a fi în comuniune cu fraţii tăi în România, să construieşti un viitor ţie şi familiei aici, unde Dumnezeu ţi-a hărăzit să te naşti. Pe de altă parte, românii au conştientizat dublul limbaj şi ipocrizia Occidentului: adică, voi românii să nu fiţi mândri şi să nu vă bucuraţi că sunteţi români, să vindeţi marilor puteri totul, de la minerale şi fabrici la terenuri agricole şi voi să fiţi sclavi pe tarlaua economică a Bruxellului, în schimb noi, francezii, germanii, englezii, americanii avem dreptul să fim naţionalişti, să vă exploatăm ca sclavii în Portugalia şi să vă facem ţigani.

Românii s-au trezit, vorba Imnului Naţional şi anul acesta au umplut la refuz pieţele marilor oraşe din România. Pentru prima oară am văzut la ceremoniile oficiale şi paradele militare participând într-o singură locaţie zeci de mii de români, iar în Cluj-Napoca la concert, retragerea cu torţe şi focurile de artificii au participat circa 50.000 de români simultan în Piaţa Unirii, Piaţa Avram Iancu şi B-dul Eroilor. De 24 de ani de când particip de 1 Decembrie la manifestările dedicate Zilei Naţionale nu am văzut ca anul acesta atât de mult popor român laolaltă în Cluj-Napoca. Românii dovedesc că ştiu să se bucure de Ziua Naţională şi de Marea Unire de la 1918. Toată politica Occidentului împotriva românismului nu a dat roade şi nici televiziunile separatiste finanţate de la Budapesta nu au reuşit să-i spele pe creier pe clujeni că nu sunt români. 50000 de români au ieşit în stradă la Cluj-Npoca să-şi afirme identitatea naţională, să-şi exprime bucuria unirii Transilvaniei cu România la 1 Decembrie 1918.

De apreciat este şi marşul Noua Dreaptă de la Sfântu Gheorghe, aşa-zisa capitală a Ţinutului Secuiesc. De 1 Decembrie, tinerii de la Noua Dreaptă sunt singurii patrioţi, care  au curajul şi bărbăţia să mărşăluiască şi să se bucure de Unirea de la 1918 în inima Secuimii spre aplauzele şi bucuria a românilor localnici, cu lacrimi în ochi, pe care Bucureştiul i-a uitat din motive politicianiste şi de concubinaj cu UDMR. Anul acesta românii s-au bucurat sincer şi şi-au exprimat masiv identitatea de Ziua Naţională, dovedind fraţilor plecaţi peste hotare, că istoria se face acasă în România, nu pribeag în Occidentul care ne face sclavi şi ţigani.

Ionuţ Ţene