Compania Chevron a făcut plângere la Poliţia Vaslui, după ce, în cursul zilei de sâmbătă, protestatarii adunaţi în zona au distrus aproape în totalitate gardul împrejmuitor al terenului deţinut la Pungeşti, dar şi o parte din utilajele companiei.

În contextul evenimentelor din cursul zilei de sâmbătă, Chevron a anunţat sistarea temporară a activităţilor din perimetrul de 20.000 de metri pătraţi, deţinut de companie pe teritoriul comunei Pungeşti. Compania americană Chevron a anunţat, în această duminică, că a reluat operaţiunile de explorare din comuna vasluiană.

Va reamintim că sâmbătă,câteva sute de persoane s-au strâns în tabăra de rezistență de la Pungești, acolo unde localnicii protestează împotriva exploatării gazelor de șist pe teritoriul comunei lor. Protestatarii au reuşit să dărâme aproape în totalitate gardurile împrejumuitoare de pe terenul de 20.000 de metri pătraţi, deţinut de Chevron.

Jandarmii au intervenit in forta şi au daramat tabara de rezistenţă amplasata la Pungeşti inca din luna octombrie. Pe motiv ca ar fi avut la ei materiale pirotehnice, protestatarii au fost controlati corporal. Cei care s-au împotrivit controlului, au fost luati pe sus de catre jandarmi si bagati in dube. In dubele jandarmilor au fost bagati si numerosi activisti care se impotrivesc proiectului american. Localnicii din Pungeşti reclamă faptul că jandarmii le-au intrat în case şi unii chiar au primit amenzi, pe motiv că au acceptat să cazeze ilegal pe unii dintre activiştii veniţi din alte judeţe ale ţării.

NapocaNews
Foto:Facebook