Mitropolia Clujului Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului va inaugural mâine, 6 decembrie, de Sfântul Ierarh Nicolae, campusul teologic „Nicolae Ivan” din Cluj-Napoca, situat pe strada Episcop Nicolae Ivan din cartierul Mărăşti, în vecinătatea Consiliului Judeţean. Investiţia, în totalitate, se ridică la circa 30 de milioane de lei.

Evenimentul va începe vineri, 6 decembrie, la ora 9.00 cu săvârşirea o slujbă de sfinţire. De la ora 12.00, în noua Aulă „Nicolae Ivan” va avea loc un moment festiv când vor fi rostite discursuri ale oficialităţilor locale şi ale invitaţilor. Seara se va încheia printr-un moment de gală susţinut, de la ora 18.00, în Aula Facultăţii de către Grupul „Icoane” al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, dirijat de Ioan Bocsa, şi de către Corul „Psalmodia Transylvanica”, dirijat de Vasile Stanciu, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Lucrările la Campusul Teologic au început în mai 2011. Clădirea noului sediu al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca este la ora actuală cea mai modernă din ţară, cu săli de curs, o bibliotecă, laboratoare de restaurare si pictură, amfiteatre, o Aulă modernă cu peste 350 de locuri si birouri.

Alături de noul sediu al Facultăţii de Teologie vor fi construite două cămine pentru studenţi, cu o capacitate de 250 de locuri, în prezent fiind începute lucrările de construcţie la primul cămin. Campusul teologic este construit pe un teren oferit de Primăria Cluj-Napoca în memoria Episcopului Nicolae Ivan, ctitorului Eparhiei Clujului, după Marea Unire şi a primei Academii teologice ortodoxe.

Florina Pop, Sursa: Adevarul