Colindătorii din Cluj, primiţi de ASR Principele Radu al României. Copiii au fost întâmpinați de Altețele Lor Regale Principele Radu al României și Principesa Elena a României. Ei au colindat în curtea castelului de la Săvârșin, în fața Muzeului Automobilului, apoi copiii au intonat Imnul Regal. Alteța Sa Regală Principele Radu al României i-a înmânat apoi elevului Luca Trifan de la Transylvania College premiul pentru lectură, care, din acest an, poartă numele Alteței Sale Regale. Câștigătorul premiului a fost invitat de Alteța Sa la o plimbare cu trăsura regală pe domniul de la Săvârșin.

Copiii, emoționați, alături de părinții lor, au fost invitați să viziteze Parcul Regal de la Săvârșin. Acesta a fost primul an în care porțile parcului au fost deschise vizitatorilor. Apoi, copiii au primit daruri cu caracter educativ, pe care Moș Crăciun le-a lăsat sub bradul din curtea castelului regal. De asemenea, clujenii au oferit daruri membrilor Casei Regale. Cei mai răbdători au avut ocazia să îl zărească și pe Majestatea Sa, Regele Mihai I al României, care a asistat la un concert privat în Muzeul Automobilului, alături de Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei României, Principele Radu al României, Principesa Elena a României și Principele Nicolae al României.

Aproximativ 300 de clujeni, grupați în trei autocare, două microbuze și zeci de mașini personale au făcut un convoi care, pentru prima oară în istorie, a mers să îi colinde pe membrii Curiei Arhiepiscopale Majore din Blaj și, apoi, pe membrii Casei Regale. La evenimentul derulat sub egida Clujul își colindă Regele și Cardinalul au participat corul Allegria al capelei greco-catolice Sfântul Iosif, dirijat de Cristina Nagy, corul Transylvania College, în frunte cu fondatorii școlii britanice, soții Simona și Dan Baciu, parohia greco-catolică Înălțarea Sfintei Cruci, reprezentată de părintele Remus Tegzeșiu, dar și liderii Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, reprezentanți de Mircea Miron, Valentin Lungu sau Mihai Cucerzan.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Cluj Today, reprezentantă de președintele Bianca Pădurean și de vicepreședintele Rada Morar.

Citeşte mai mult pe: Cluj Today