Comisia Europeană a adoptat, miercuri, trei proiecte de lege prin care interzice clonarea animalelor de fermă, importurile de clone ale acestor animale, precum şi comercializarea alimentelor provenite de la animale clonate.

„Două propuneri vor interzice utilizarea tehnicilor de clonare în UE pentru animalele de fermă şi importurile de clone ale acestor animale. De asemenea, comercializarea alimentelor provenite de la animale clonate va fi interzisă”, potrivit unui comunicat al CE.

Pe de altă parte, clonarea nu va fi interzisă în scopuri cum ar fi cercetarea, conservarea raselor rare şi a speciilor pe cale de dispariţie sau utilizarea animalelor pentru fabricarea de produse farmaceutice şi dispozitive medicale, în cazul în care utilizarea acestei tehnici poate fi justificată.

Totodată, Executivul de la Bruxelles intenţionează să simplifice procedurile de autorizare a „alimentelor noi”. Expresia se referă, în general, produsele alimentare care nu au fost consumate în UE la un nivel semnificativ înainte de mai 1997, şi, în special, alimente produse conform unor tehnici şi tehnologii noi, cum ar fi nanomaterialele.

Sursa:Mediafax