Un concert caritabil în beneficiul Centrului de îngrijiri Paliative “Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca a avut loc în această seară în sala Auditorium Maximum a Universității Babeș-Bolyai.

Evenimentul s-a desfășurat cu începere de la ora 19 în prezența ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, a PS Episcop Vasile Someșanul și a sute de clujeni. În cadrul spectacolului au susținut recitaluri artistul Bogdan Ota și prietenii săi, violonistul Radu Cotoman și violoncelistul Emerich Ghercă. Au mai concertat în cadrul evenimentului caritabil Sofia Sălăjan și Alexandru Plăcintă, doi elevi de la Liceul de Artă din Iași, care au câștigat premiul I la cele mai importante competiții internaționale. La finalul serii Corala „Psalmodia Transylvanica” dirijată de Pr. Prof. Vasile Stanciu a susținut un recital de muzică religioasă și colinde.

ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a vorbit cu acest prilej despre semnificația sărbătorii Crăciunului: “Sărbătoarea Crăciunului în mod special este sărbătoarea familiei. Toți cu gândul mergem mult mai în urmă și ne aducem aminte de casa părintească, de cei dragi, de sărbătoarea Crăciunului copilăriei și ne dăm seama de ce poporul a folosit aceste versuri simple pentru a exprima cele mai profunde și mai sfinte simțăminte: La toată casa-i lumină, la tot omu-i masa plină…Din nefericire sunt și oameni încercați de necazuri, care la Crăciun nu sunt acasă, ci sunt pe pat de suferință, așa cum sunt cei de la Centrul ”Sf. Nectarie”. Și totuși și pentru ei vine Crăciunul, și-atunci, e lăudabilă această inițiativă la care au răspuns pozitiv și maestrul Bogdan Ota și părintele decan cu Psalmodia Transylvanica, pentru ca măcar o picătură de mângâiere să li se poată oferi celor încercați de durere. La urma urmei, Domnul Hristos a venit pentru noi, pentru toți și să ne tămăduiască de toate neputințele”.

La finalul spectacolului artiștii ce au evoluat pe scenă au primit din partea Arhiepiscopiei Clujului diplome de aleasă cinstire, în semn de mulțumire față de implicarea în această acțiune de binefacere. Banii adunați în urma concertului caritabil vor fi folosiți în sprijinirea persoanelor beneficiare a serviciilor medicale și spirituale din cadrul Centrului “Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca.

Andreea Pâgleşan, Sursa: Radio Renasterea