Astăzi, în şedinţa ordinară a Consiliului Local Cluj-Napoca a fost dezbătut proiectul de hotărâre privitor la alocarea unei părţi din biletul de autobuz, troleibuz şi tramvai pentru dezvoltarea bazei de autovehicule a RATUC-ului, care să ajute la extinderea activităţii în Zona Metropolitană.

Consilieii locali ai USL au votat împotriva acestui proiect, iar numărul de voturi oferite de PDL a fost insuficient pentru ca propunerea să fie adoptată.

În replică, preşedintele Asociaţiei de Transport Metropolitan Cluj, primarul Emil Boc a declarat că poziţia consilierilor locali ai USL este una profund iresponsabilă.

„Am crezut că aici există oameni respectabili şi că nu vă bateţi joc de oamenii din Floreşti, Apahida şi restul comunelor limitrofe. Susţineţi pe faţă firma Fany. Nu le-aţi plătit facturile. Dosarul referendumului arată cum aţi plimbat cetăţenii la urne cu autobuzele Fany”, a declarat Emil Boc.

În urma declaraţiei primarului, consilierii locali ai USL au decis să părăsească sala de şedinţe.

Consilierul local Radu Moisin a declarat că intenţia lor este să ofere staţiile RATUC către transportatorii privaţi din judeţ şi apoi desfiinţarea RATUC-ului.

NapocaNews