[UPDATE] Corespondenţă – Crăciunul în Pungeşti. Mâine, în Ajun, 40 de localnici şi activişti iniţiază greva foamei. Chevron se grăbeşte să-şi activeze sondele. Toată lumea e suspectă | NapocaNews

[UPDATE] Corespondenţă – Crăciunul în Pungeşti. Mâine, în Ajun, 40 de localnici şi activişti iniţiază greva foamei. Chevron se grăbeşte să-şi activeze sondele. Toată lumea e suspectă


[UPDATE] Corespondenţă – Crăciunul în Pungeşti. Mâine, în Ajun, 40 de localnici şi activişti iniţiază greva foamei. Chevron se grăbeşte să-şi activeze sondele. Toată lumea e suspectă

Andrei A. ne-a relatat cum petrec sărbătorile de Crăciun oamenii din zona Pungeştiului, aflată în plin război între localnici, o multinaţională americană, activişti, guvern şi jandarmerie.

“Situaţia e disperată, aici nu mai sunt mulţi activişti, au plecat cu toţii acasă sau la Bucureşti. Le e frică inclusiv copiilor de aici de ceea ce va urma. După ora 6 nimeni nu iese din casă, ca să nu fie bătuţi şi intimidaţi de jandarmi. Peste tot unde mergi eşti un suspect, chiar şi pentru localnici deşi
spui că vrei să îi ajuţi”, spune Andrei.

Activiştii prahoveni care se mai află la Pungeşti încearcă să amenajeze un centru de informare dotat cu electricitate, pentru localnici, însă li se pun beţe-n roate şi nu pot să facă mare lucru.

Joi s-au strâns semnături pentru greva foamei, acţiune la care s-au înscris 10 persoane, însă lista a fost dusă de activişti la Bucureşti şi deocamdată demersul a fost amânat. Localnicii sunt disperaţi şi aproape singuri.

În localitate maşinile care lucrează pentru amplasarea sondelor de exploatare prin fracturare a gazelor de şist circulă acum cu o viteză peste cea maximală admisă. Se grăbesc, însă forţele de ordine ale statului par să ignore această încălcare a legii. Transportă mult pietriş şi materiale pentru sonde.

Vineri au sosit în zonă foarte mulţi jandarmi. Şi sâmbătă au mai adus aici două autocare, o regină şi o blindată de intervenţie plus alte maşini ale MAI.

La Armăşoaia, unde nu au fost cumpăraţi localnicii şi sunt mai greu de controlat, jandarmii te legitimează orice ai face, chiar şi dacă te plimbi cu bicicleta, au o cotă de maşini pe care trebuie să le înregistreze zilnic.

Toate peste toate, dar eşti urmărit de forţele de ordine mai ales dacă intri la magazin sau la bar. Oriunde discută mai mult de trei persoane se pare că există ceva suspect pentru organele statului. Se trece la legitimări.

“Am fost legitimat de două ori într-o singură zi, doar pentru că mă plimbam pe acolo, fără să fac nimic ilegal. Am îndrăznit să mă abat de la drumul principal într-o zi, m-am dus la 1 kilometru distanţă de sondă, şi imediat a oprit un echipaj al Jandarmeriei pe drum. La scurt timp a sosit acolo şi un echipaj al poliţiei. Mă urmăreau cu un binoclu, să nu fac ceva nepotrivit. Apoi au început să urle la portavoce că mă apropiu de o zonă de siguranţă publică, am fost somat la portavoce să revin pe drumul principal”, adaugă Andrei.

(UPDATE) Mâne în Ajunul Crăciunului, 40 de persoane intră în greva foamei pentru apărarea Pungeştiului.

Acţiunea va fi iniţiată după ora 11:00, după slujba religioasă de la biserică.

NapocaNews

Stiri Asemanatoare:Comentarii

13 comentarii

 1. Prof. univ.Ionescu Petre says:

  Ponta o să păţească ce a păţit Ceauşescu.

 2. ioan d. says:

  ponta ,deja ii asigurat-el si familia-poate are si el ca si mazare,proprietati prin zone unde mana lunga a justitiei nu-l poate ajunge-asa ca nu sperati ,ca, vreun pradator v-a ajunge sa plateasca.

 3. Anonymous says:

  dar ce ce atata graba si forta? oare vrea sa asunda sub pres niste deseuri chimice/radioactive?

 4. Ana says:

  dar ce ce atata graba si forta? oare vrea sa asunda sub pres deseuri chimice/radioactive?

 5. Alexandru says:

  ca in comunism, inainte de revolutie.

 6. . in ziua de Craciun nu m-ar mira sa lucreze de zor anticristii pe pamintul acestor sarmani din Pungesti

 7. Unde sunt vocile reprezentanţilor României? Dle Băsescu, sunteţi preşedintele tuturor românilor. Ce se întâmplă la Pungeşti?! Dle Ponta, vă umflaţi penele cum că aveţi votul nostru, deşi pe al meu sigur nu-l veţi avea vreodată. Ce se întâmplă la Pungeşti?

 8. Xandra Pavel says:

  Ponta si Basescu sunt anticristi. Dupa spusele lui Basesc 'Cum isi permite Ponta sa le spuna ca Chevron poate sa plece daca ii fac observatii ambasadorii, exista un contract' (vai ce om serios si de cuvant e Basescu?). Binainteles asta arata ca si Ponta ar putea foarte usor sa se opuna si sa dea o lege privind interzicerea exploatarii gazelor de sist. Sper sa intervina Dumnezeu si Maica Domnului pentru ca aceasta tara unde anticristul este la loc de mare cinste este sortita pieirii.

 9. Lili Az says:

  Unde e vocea si protestarii din toate orasele Romaniei ???CHEVRON GASPRON SI TOT FELUL DE MULTINATIONALE NE JEFUIESC SI NE OTRAVESC SI NOI STAM IN CASE??!!!CE FEL DE POPOR SINTEM!IESITI DIN CASE URGENT!

 10. Romanii vin la pomana cu miile…la lupta…ba..le e frica de primari ca le taie ajutoarele sociiale,si altii slugaresc ciocoii si de frica lor privesc doar prin geamuri la ce se intimpla in strada.asa vede romanu patriotismu in ziua de azi.Desteaptate Romane!!

 11. Emma Ingrid says:

  alte state au deseuri si nu mai stiu unde sa le arunce ca la ei nu le vor

 12. . se zvoneste ca explorarea/ exploatarea gazelor de sist ar fi un pretext pentru DEPOZITAREA SUBSTANTELOR TOXICE LA MARI ADINCIMI

  . daca este adevarat atunci s-ar explica graba extraordinara cu care Shevron doreste sa isi infinga sonda in pamintul pungestenilor
  . cu siguranta ca America spiona a numarul 1 a lumii vede deja REVOLUTIA care va urma in tara noastra cu consecinta interzicerii pentru totdeauna a exploatarii gazelor de sist pe pamint romanesc
  . si atunci americanii se grabesc macar sa apuce sa-si deverseze toxicitatea in uriasele adincimi romanesti

 13. Pâmântul pungeştenilor- pâmântul nostru. Vai de tine Ţară, unde-ai ajuns?

Comentati