Președintele PDL Cluj, Daniel Buda, cataloghează decizia Comisiei Juridice din Camera Deputaților cu privire la adoptarea amendamentului prin care parlamentarii primesc imunitate față de anchetele procurorilor DNA, drept o bătaie de joc la adresa justiției românești.

„Deputații PNL și PSD au decis să transforme Parlamentul într-un bâlci, și să modifice Codul Penal după bunul plac, astfel încât parlamentarii care au comis infracțiuni de serviciu, trafic de influență sau luare de mită să nu mai fie anchetați de DNA.
Prin această decizie, Victor Ponta s-a gândit să le facă un cadou de Crăciun corupților din USL, astfel încât aceștia să aibă garanția că, atâta timp cât ocupă demnități publice, justiția și legile țării nu pot avea niciun efect asupra lor. Mai mult decât atât, Victor Ponta dorește în mod vădit să desființeze această instituție extrem de importantă a statului Român, care și-a demonstrat în timp eficiența și care, nu de puține ori a fost lăudată de către forurile europene. Este condamnabil gestul deputaților, mai ales că forul din care fac parte ar trebui în primul să sancționeze derepajele demnitarilor de la litera legii și nu să le ofere pârghii de scăpare de la propriile acte de corupție.
Sub Guvernarea USL, justiția din România este drastic știrbită iar efectele negative în raportul MCV nu vor întârzia să apară. Domnule Victor Ponta, mai țineți minte că ați fost procuror?” a declarat președintele PDL Cluj, Daniel Buda.

NapocaNews