Două din cele 19 persoane care marţi au intrat în greva foamei la Pungeşti (Vaslui), spunând că vor protesta astfel până când Chevron va opri activităţile de explorare a gazelor de şist, au avut nevoie de intervenţia Ambulanţei, în timp ce alţi şase protestatari au renunţat la grevă.

Un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui a intervenit, vineri, în localitatea Siliştea-Pungeşti, pentru a acorda îngrijiri medicale în cazul a două persoane în vârstă de 59, respectiv 80 de ani, aflate de trei zile în greva foamei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Una dintre cele două persoane pentru care s-a solicitat ambulanţa (persoana de 59 de ani – n.r.) era cu antecedente de hipertensiune arterială, afirmând că nu şi-a luat medicaţia prescrisă. Iniţial a zis că merge la spital, însă a renunţat, la fel ca şi pacientul de 80 de ani. Toate persoanele aflate în greva foamei au fost monitorizate din punct de vedere medical, fiindu-le luate inclusiv tensiunea şi glicemia. Trei dintre acestea au acceptat să li se administreze glucoză prin perfuzie, fiindu-le echilibrată astfel glicemia”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui, Aurora Popa.

Tot vineri, şase din cele 19 persoane aflate în greva foamei au renunţat la această formă de protest. Cele 13 persoane care au mai rămas în greva foamei se află într-o tabără pe care au improvizat-o în altă zonă faţă de cea iniţială, la ieşirea din localitatea Siliştea.

NapocaNews