Fostul premier Emil Boc a declarat astăzi că în această perioadă USL-ul îşi arată adevărata faţă, fiind cel mai corupt guvern al ţării, nicidecum ceea ce au promis că o să fie, „cel mai cinstit Guvern”.

„USL-ul a lansat în aceste zile o ofensivă prin care încearcă să prostească românii cu cât de benefică este scutirea demnitarilor de la Codul Penal, de la conflictul de interese, de la corupţie în general. Trebuie să trag un semnal de alarmă în acest sens pentru că vom pierde toţi cetăţenii români din această cauză, vom pierde fonduri europene şi investiţii pentru că nu se vor mai da bani într-o ţară unde corupţia este slăvită la rang de lege. Scoaterea lor din categoria agenţilor publici înseamnă scoaterea lor de sub autoritatea Codului Penal. Încă ceva, nu se spune nicăieri că vor rămâne pedepsiţi în caz de corupţie conform altor prevederi”, a spus edilul Emil Boc.

Primarul oraşului Cluj-Napoca este de părere că USL va rămâne în continuare o alianţă unită deoarece „îi mai ţine împreună ciolanul şi modificarea legislaţiei penale”.