Primarul Emil Boc este astăzi gazda alegerilor judeţene din cadrul PDL Cluj. Cu acest prilej, primarul municipiului Cluj-Napoca a semnalat faptul că nicio ţară europeană şi niciun investitor nu vor mai avea încredere să trimită bani în România, pentru că aici corupţia este ridicată la rang de lege

Emil Boc a amintit şi că actuala guvernare USL încă trăieşte pe seama măsurilor de austeritate pe care Guvernul le-a luat, care au transformat un deficit bugetar de la -9%, la sub -3%.

„Prin efortul românilor am reuşit să aducem bugetul ţării la un deficit care să permită stabilitatea ţării. USL deşi a promis că nu va utiliza nicio măsură promovară de Guvernul PDL, iată că ei aplică
legea salarizării – legea PDL, care permite creşterea salariilor într-un ritm mai accelerat, legea pensiilor, care permite o indexare favorabilă pentru pensionari, Codul Muncii, restructurarea aparatului bugetar, legea Educaţiei. Tot ce fac cei de la USL acum este să promoveze hoţia la drumul mare, pentru că ce poate însemna ziua de 10 decembrie, ziua universală a drepturilor omului, pentru România, decât este ziua naţională a hoţiei, pentru modificările propuse de USL la Codul Penal. Niodată n-aţi găsit vreun PDL-ist să protesteze pentru deciziile instanţelor judecătoreşti, în schimb cei de la USL au distrus şi distrug respectul faţă de lege şi promovează hoţia, lucru mai evident ca niciodată, iar alegătorii pot să facă acum clar diferenţa între un partid care apără statul de drept şi valorile europene, şi unul care promovează corupţia la rang de lege. Cele mai bune rapoarte europene pe Justiţie au fost în vremea PDL, care a reuşit şi adoptarea celor 4 coduri juridice, care le stau în gât actualilor guvernanţi. Nu USL va pierde, ci cetăţenii români. Credeţi că un politician din UE va mai fi dispuns să acorde fonduri eruopene într-o ţară unde corupţia este ridicată la rang de lege?
Evident că investitorii vor sta de două ori să se gândească dacă să vină într-o ţară unde corupţia este legalizată”, a declarat Emil Boc.

Fostul premier pledează şi pentru refacerea legăturilor dintre PDL şi preşedintele Traian Băsescu, „care au făcut posibil mersul democratic al statului. Cred că această refacere a parteneriatului ar fi o continuare a parcursului democratic a României, împreună am avut forţa necesară pentru a trece ţara peste cea mai gravă criză economică de după al Doilea Război Mondial”.

La alegerile din interiorul PDL mai participă Vasile Blaga, Daniel Buda, Ioan Oltean, Andreea Paul, Alin Tişe, Gheorghe Flutur, Rareş Niculescu, Lucian Bode şi Adrian Gurzău.

NapocaNews