Un judecător din Israel a ordonat recent deportarea unui evreu neoprotestant din Marea Britanie pentru că a participat la un eveniment misioar evanghelic în sudul statului sionist. Acesta şi-a motivat decizia prin faptul că cetăţeanul britanic nu avea nicio autorizaţie care să îi permită activităţi misionare.

Barry Barnet, în vârstă de 50 de ani, este membru al organizaţiei internaţionale ”Evrei pentru Isus”, care desfăşoară o campanie inedită, numită “Iată Dumnezeul tău Israele”. Acest proiect are ca scop convertirea evreilor la creştinism, deşi iudaismul este religia majoritară în Israel.

Bărbatul a fost arestat în proximitatea oraşului Beer Sheva de către 6 agenţi de la serviciul de control al imigranţilor. Acesta a fost dus într-un centru special din Omer, după care a fost mutat într-o închisoare din Ramle, unde a stat timp de mai multe zile şi interogat.

Directorul organizației “Evrei pentru Isus”, Dan Sered, a condamnat arestarea misionarului creştin, acest lucru fiind o premieră pentru organizaţia pe care o conduce.

Într-un final Barry Barnet a fost eliberat, urmând să fie expulzat zilele acestea din Israel.

FrontPress.ro