Consilierii judeţeni au aprobat, ieri, Programul de transport public de persoane prin curse regulate în trafic judeţean pe anii 2014- 2019.

Fany a câştigat iar ruta Cluj-Napoca – Floreşti, în urma licitaţiei organizate la nivel naţional, dar surpriză! licitaţia a fost „influenţată”, după cum recunoaşte Consiliul Judeţean, prin neintroducerea printre coeficienţii care stabilesc punctajul participanţilor, a unor criterii legate de preţ.

Potrivit lui David Octavian, consilier în cadrul Compartimentului Autoritatea Judeţeană de Transport, aceste informaţii care nu au fost introduse în sistemul electronic de licitaţii „dintr-o eroare”, ar fi putut determina alţi câştigători.

Două grupe de trasee licitate au fost afectate de aceste erori, printre ele regăsindu-se rutele Floreşti – Cluj-Napoca, respectiv Cluj – Apahida.

Consilierii judeţeni ai PDL au votat împotriva acestui proiect de hotărâre, însă majoritatea USL a votat „pentru”.

Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, a oferit asigurări că cei care au săvârşit „erorile” respective, vor fi „traşi la răspundere”.

Acesta a fost la rândul lui criticat pentru că nu a observat la timp „erorile”, precum şi pentru că nu a inclus traseele din zona metropolitană într-o altă rundă de licitaţii, la fel cum au făcut preşedinţii Consiliilor Judeţene Vrancea şi Constanţa, pentru a permite RATUC-ului să-şi demareze activitatea în Floreşti şi Apahida.

Coroian a prezentat în plenul şedinţei şi motivarea instanţei prin care Fany a câştigat procesul intentat Consiliului Judeţean, pentru scoaterea traseului Cluj-Napoca – Floreşti de la licitaţia naţională.

El a arătat astfel că CJ nu a prezentat nicio probă obiectivă pentru a câştiga procesul.