Prefectul Corneliu Grosu este garantul amplasării inscripțiilor ”Kozseghaza” și a arborării steagului secuiesc pe fațada primăriilor din Mureș.

Tupeul și nesimțirea prefectului județului Mureș, Corneliu Grosu, au depășit orice limită a bunului simț.

Am dovedit deja, cu documente semnate chiar de el, cum prefectul Corneliu Grosu refuză de luni de zile, în mod ostentativ și repetat, să aplice prevederile legale în ceea ce privește, prin altele, steagul secuiesc arborat pe clădirile publice și în ceea ce privește inscripția ”Kozseghaza” amplasată pe fațada primăriilor din județul Mureș. Dacă în județul Covasna, datorită fostului prefect dr. Codrin Munteanu, există deja o sentință definitivă și irevocabilă care obligă un primar PCM să dea jos steagul secuiesc de pe primărie, la Mureș prefectul Corneliu Grosu nu a demarat nicio acțiune în acest sens, asistând pasiv la încălcarea Constituției României de către primarii UDMR care sfidează Constituția României.

Aceeași este situația și în cazul inscripției în limba maghiară ”Kozseghaza”, amplasată pe fațada primăriilor din Mureș. Dacă la Covasna, tot datorită fostului prefect dr. Codrin Munteanu, există deja o sentință definitivă și irevocabilă care obligă un primar să dea jos această inscripție în limba maghiară de pe primărie, la Mureș prefectul Corneliu Grosu asistă complice la sfidarea Constituției României de către primarii UDMR care își bat joc de legile care ar trebui să fie respectate și în județul Mureș.

Ultima adresă pe care prefectul Corneliu Grosu mi-a transmis-o constituie în opinia mea o mizerie care probează definitiv aroganța, tupeul și sfidarea de care dă dovadă un înalt funcționar public al Statului Român.

Având în vedere faptul că este de notorietate sfidarea primarilor UDMR și PCM la adresa Zilei Naționale a României, i-am solicitat prefectului Corneliu Grosu să-mi comunice ce măsuri a luat la nivelul județului Mureș (nu doar la nivelul municipiului Târgu Mureș!) pentru ca prevederile H.G. nr. 1157/2001 să fie respectate iar drapelul național al României să fie arborat în zonele în care primarii UDMR și PCM refuză acest lucru. Din fericire, H.G. nr. 1157/2001 prevede sancțiuni foarte clare pentru cei care nu respectă Ziua Națională, sancțiuni pe care trebuie să le aplice chiar prefectul Corneliu Grosu.

Răspunsul prefectului Corneliu Grosu conține indicii plauzibile cu privire la existența unei boli mintale de care Grosu ar putea suferi. Mă refer aici la grandomania acestuia care, deși nu face absolut nimic pentru ca legea să fie respectată, se autointitulează ”un român adevărat”. Iar asta într-o adresă pe care tot el o semnează. Grandomanie sau demență?

Mai mult chiar, Grosu găsește de cuvință să mă jignească, ducând în derizoriu dreptul unui cetățean român de a utiliza prevederile Legii nr. 544/2001 și ale Legii nr. 233/2002. Un înalt funcționar al statului, plătit gras din fonduri publice, este iritat de faptul că eu îndrăznesc să-i sesizez faptul că se comit ilegalități în județul Mureș iar el, marele prefect, nu face absolut nimic. Înaltul funcționar public al statului român, Corneliu Grosu, alege aroganța, tupeul, sfidarea și nesimțirea în loc aplicării legii și a prevederilor Constituției României.

 

În orice țară cu apă caldă la robinet aroganța prefectului Corneliu Grosu ar echivala cu demisia de onoare. Pentu că vorbim totuși de România, îmi revine sarcina de a solicita public ministrului Radu Stroe demiterea imediată a acestui arogant uns pe post de prefect de Mureș!

Dan Tanasa