Câteva sute de protestatari anti-gaze de sist s-au adunat sambata seara in Piata Universitatii, in semn de solidaritate cu manifestantii din Pungesti. Ei au vrut sa se indrepte spre Piata Victoriei pentru a protesta in fata Guvernului, insa au fost opriti si imbranciti de jandarmi.

Jandarmii au format un cordon pentru a-i împiedica pe protestatari să iasă pe stradă şi au făcut apel la aceştia să rămână pe trotuar. Unii dintre protestatari au reclamat că au fost împinşi de jandarmi, spunând că ei doar voiau să treacă pe partea cealaltă a drumului, nu să blocheze strada.

Manifestanţii care protestează la Universitate au pancarte pe care scrie „Opriţi genocidul împotriva poporului român”, „Solidaritate cu Pungeşti”, „Revoluţia începe de la Roşia Montană”, „Pentru ca răul să triumfe, este suficient ca oamenii să nu se implice”, „Punga asupritorilor sau Pungeştiul apărătorilor”, „Jos Guvernul trădător”, Cowbells frack off”.

Câteva sute de persoane s-au strâns, sâmbătă, în tabăra de rezistență de la Pungești, acolo unde localnicii protestează împotriva exploatării gazelor de șist pe teritoriul comunei lor. Protestatarii au reuşit să dărâme aproape în totalitate gardurile împrejumuitoare de pe terenul de 20.000 de metri pătraţi, deţinut de Chevron.

Jandarmii au intervenit in forta şi au daramat tabara de rezistenţă amplasata la Pungeşti inca din luna octombrie. Pe motiv ca ar fi avut la ei materiale pirotehnice, protestatarii au fost controlati corporal. Cei care s-au împotrivit controlului, au fost luati pe sus de catre jandarmi si bagati in dube. In dubele jandarmilor au fost bagati si numerosi activisti care se impotrivesc proiectului american.

NapocaNews
Foto:Realitatea