Homosexualitatea a devenit din nou ilegala in India, miercuri, dupa ce Curtea Suprema indiana a decis ca o lege din epoca coloniala care interzicea homosexualitatea a fost eliminata abuziv.

Aceasta decizie contravine unei istorice, din anul 2009, potrivit careia legea din anul 1861 care interzicea homosexualitatea si zoofilia era neconstitutionala, noteaza The New York Times.

Legea ce interzice homosexualitatea prevede pedepse de pana la 10 ani de inchisoare si doar Parlamentul poate schimba aceasta lege, insa nu exista aproape nicio sansa ca asa ceva sa se intample.

Unul dintre criticii legii din anul 1861, impusa de colinistii britanici, a afirmat ca, prin decizia de miercuri, Curtea Suprema „dezamageste Constitutia Indiei”.

India are o istorie bogata de eunuci si transsexuali care au jucat roluri decisive in functii sociale importante. In plus, persoanele transsexuale deseori cersesc la semafoare, iar multi indieni le dau bani de teama unor blesteme, daca refuza.

Tarile asiatice sunt in mod special mai restrictive in ce priveste homosexualitatea, spre deosebire de statele occidentale. In China, spre exemplu, homosexualitatea nu este interzisa prin lege, insa oamenii pot fi arestati sub alte acuzatii.

Sursa: Ziare.com