Miercuri, 18 decembrie, începând cu orele 11, la Centrul de Zi pentru Vârstnici Nr. 2, condus de doamna Maria Bobină, a avut loc ultima ședință din acest an a Cenaclului literar „Vasile Sav”.

Intrând în spiritul sfintelor sărbători, membrii Grupului vocal-instrumental „Speranța” au prefațat întâlnirea scriitorilor cu un frumos program de colinde de Crăciun.

După „Rugăciunea de Crăciun”, recitată de Victor Aldea, grupul a interpretat o sensibilă piesă muzicală având drept suport „Tatăl nostru”. S-a cântat apoi „Veniți, români din lumea-ntreagă” și „Din an în an”. Trioul format din Ana Pralea, Victor Aldea și Irina Loghin a interpretat „Sara Crăciunului nost‛”, iar Remus Topan a recitat un frumoase poem de sezon. Cu solistul Vasile Micușan, grupul a interpretat „Noapte de vis”, „Viflaime, Viflaime”, „Noroc să dea Dumnezeu”, iar Ana Pralea și Sandu Țăgurean, acompaniați de colegi, au făcut sala să vibreze cu colinzile lor.

În finalul programului muzical, prof. Modest Vișoiu a adresat urări de sănătate și sărbători fericite participanților.

Partea a doua a programului i-a avut în centru pe membrii Cenaclului „Vasile Sav”. Maria Bobină, după ce a vorbit cu bucurie despre renovarea, în 2014, a sediului Centrului de zi nr. 2, a dat cuvântul lui Al. Florin Țene, conducătorul cenaclului literar. Al. Florin Țene a evidențiat cele mai recente cărți în care sunt implicați membrii cenaclului și Liga Scriitorilor din România: Din stampe, Clujul… (Antologie), Almanahul literar Napoca Nova „Mireasma zăpezilor noastre” și Însemnări despre Canada. Note de călătorie, semnată de Gheorghe Șoptireanu. Voichița Pălăcean-Vereș, directoarea Editurii Napoca Nova, care a editat cele trei lucrări, le-a prezentat succint participanților. Al.F. Țene a intervenit, explicând că a existat încă din 1984 (la inițiativa regretatului Crișan Mircioiu) intenția de a se realiza o antologie despre orașul nostru, însă atunci volumul tipărit a fost retras de cenzură de pe piață.

Maria Racolța, Titina Nica Țene, Aurel Chira, Al. Florin Țene și Gh. Șoptirean au citit din creațiile lor. Doina Mărghitaș, cu lacrimi în ochi, a citit o povestire evocând un Crăciun de odinioară, iar Vasile Sfârlea a dat glas câtorva pagini de caleidoscop. Antonia Bodea s-a prezentat în fața cenaclului cu o recenzie la cel mai recent volum al poetului Dumitru Cerna, din care a lecturat câteva sensibile creații.

Emil Tătaru a încheiat ședința cu câteva epigrame și catrene închinate colegilor, iar doamnelor le-a dăruit câte un Moș Crăciun din ciocolată, sporind astfel atmosfera festivă în care s-a derulat întâlnirea cenacliștilor.

Viitoarea şedinţă are loc miercuri, 29 ianuarie 2014.

Până ne vom revedea în 2014, urăm tuturor sănătate şi sărbători fericite!

Voichița Pălăcean-Vereș