Asociația ”E.M.N.T. Egyesulet”, condusă de Laszlo Tokes, a fost amendată de Poliția Locală Târgu Mureș cu suma de 30.000 lei pentru faptul că arborează în mod ilegal steagul secuiesc pe sediul său din Târgu Mureș.

Informația a fost comunicată azi de către Poliția Locală Târgu Mureș consilierului local Olimpiu Sabău, care sesizase Poliția Locală că în cazul arborării steagului secuiesc pe un imobil din strada Mihai Viteazul, nr. 40, din municipiul Târgu Mureș, sunt aplicabile prevederile Legii nr. 185/2013. Partidul Civic Maghiar (PCM) și Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) au dat curs somațiilor și au dat jos steagul secuiesc de pe sediile lor din Târgu Mureș.

În imobilul reclamat își are sediul Asociația ”E.M.N.T. Egyesulet”, condusă de Laszlo Tokes, care a refuzat să dea curs somațiilor Poliției Locale. În data de 10 decembrie a.c. Poliția Locala a aplicat asociației o amendă de 30.000 lei pentru arborarea steagului secuiesc, arborare care intră sub incidența Legii nr. 185/2013.

22.11.2013. Steagurile PPMT au fost îndepărtate de pe imobilul din strada Mihai Viteazul, nu și așa-zisul steag secuiesc.

Faptul că în cazul arborării steagului secuiesc sunt aplicabile prevederile Legii nr. 185/2013 a fost confirmat chiar și de către prefectului județului Mureș, Corneliu Grosu, care într-o adresa expediată subsemnatului a confirmat că în cazul arborării steagului secuiesc pe imobilul din strada Mihai Viteazul nr. 40 sunt aplicabile prevederile Legii nr. 185/2013.

Dan Tanasa