Laszlo Tokes ia in considerare sa candideze la alegerile pentru europarlamentare ca independent, pe listele partidului FIDESZ din Ungaria, care este condus de Viktor Orban.

El va lua decizia in cazul in care toate formatiunile politice maghiare din tara noastra nu vor forma o singura coalitie pentru aceste alegeri.

„Sper ca UDMR sa tina cont de interesele maghiarilor si ale partidului”, a declarat europarlamentarul Laszlo Tokes, potrivit Adevarul.

Tokes beneficiaza de sustinerea Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania la castigarea celui de-al treilea mandat de deputat european.

Insa el considera ca UDMR nu va tine cont de parerea PPMT.

„Este o ura pe care nu o pot intelege nici eu si nici altii”, sustine Szilagyi Zsolt, vicepresedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania, care ii critica pe cei din UDMR pentru ca nu ii trateaza ca pe niste parteneri egali in discutiile despre formarea unei coalitii.

Iar daca acest lucru nu se va intampla, atunci Tokes ia in calcul candidatura la europarlamentare ca independent pe listele partidului condus de Viktor Orban, FIDESZ.

NapocaNews