Maionezaƒ de post cu cartofi. Imbogateste gustul salatelor cu o delicioasa maioneza de post cu cartofi!

Timp de preparare: rapid.

Numar de portii: 4.

Complexitate: usor.
Ingrediente
2-3 cartofi (1 telina mare)
1 lingura cu mustar

zeama de lamaie

sare
piper
ulei

Mod de preparare

1. Curata cartofii (sau telina) si fierbe-i in apa cu sare. Cand furculita patrunde usor in legume, scurge-i de apa si lasa-i sa se racoreasca.
Citeste si: Sos picant
2. Trece-i printr-o sita fina si pune intr-un castron piureul fin.
3. Adauga mustarul si o lingura cu ulei, amestecand usor cu o lingurade lemn. Daca este cazul, mai adauga ulei, treptat, pana se leaga si capata consistenta unei maioneze.

4. Presara sare si piper dupa gust si zeama de lamaie.

Sursa: Ecusine.ro