Peste 1.000 de manifestanţi din cadrul opoziţiei blocau luni dimineaţa accesul în sediul Guvernului ucrainean, în centrul Kievului, conform apelului lansat duminică în vederea obligării puterii să demisioneze.

Manifestanţii au venit în jurul sediului Guvernului din Piaţa Independenţei, situate la câteva sute de metri distanţă, în care mii dintre ei au petrecut noaptea de duminică spre luni, după o manifestaţie la care au participat cel puţin 100.000 de persoane, duminică.

Toate străzile din jurul sediului Guvernului au fost, de asemenea, blocate de către automobilişti, simpatizanţi ai opoziţiei.

Manifestanţii distribuiau băuturi calde participanţilor, iar foarte puţini poliţişti erau vizibili în apropiere, potrivit unei jurnaliste AFP.

Liderii opoziţiei au îndemnat duminică seara la ocuparea cartierului guvernamental din centrul Kievului, până la demisia Guvernului preşedintelui Viktor Ianukovici.

Mobilizarea opoziţiei a fost provocată de schimbarea, săptămâna trecută, a poziţiei puterii ucrainene, care a suspendat semnarea unui acord de asociere cu Uniunea Europeană (UE), pentru a se orienta către Rusia.

Confruntări violente, duminică, în cursul manifestaţiei, s-au soldat cu aproximativ 100 de răniţi.

Sursa: Mediafax