Ceea ce s-a întâmplat ieri în Parlamentul României depăşeşte orice imaginaţie. Majoritatea USL a învins democraţia şi justiţia română adoptând legi care dau liber la furat pentru politicieni sub toate formele posibile. De ieri încoace clasa politică poate fura în voie fără să mai fie unul dintre membrii ei condamnaţi vreodată. Politicienii vor putea fura milioane de euro şi vor fi amnistiaţi şi achitaţi, numai cetăţenii simpli şi săraci vor suferi rigorile legii, ca în perioada Năstaste, între 2000- 2004. Proiectul privind amnistierea şi graţierea unor pedepse a fost supus marţi spre votul în plenul Camerei Deputaţilor, for decizional la acest act normativ, după ce Comisia juridică a adoptat luni seară raport favorabil cu amendamente.Printre marii beneficiari ai legii se numara fostul premier Adrian Nastase, pentru care s-ar inlatura interdictia prin care nu are voie sa ocupe o functie publica doi ani. Alţi condamnaţi care ar scapa de acuzaţii: Catalin Voicu (7 ani), fost senator PSD, Emilian Cutean (5 ani), fost secretar de stat si apropiat al PSD, George Becali (3 ani).

Şi Codul Penal a fost pieptănat în favoarea politicienilor infractori. Proiectul iniţiat de către deputaţii Mădălin Voicu şi Nicolae Păun a fost analizat în Comisia juridică, fiind adoptate o serie de amendamente luni seară, în condiţiile în care la lucrările comisiei au participat un sfert din totalul de 27 de membri. Deputaţii au adoptat marţi un amendament prin care parlamentarii primesc imunitate faţă de anchetele procurorilor DNA. De asemenea, Codul Penal a fost modificat în aşa fel încât un parlamentar care a comis infracţiuni de serviciu, precum abuzul în serviciu, falsul, luarea de mită, traficul de influenţă, nu va mai fi anchetat de DNA. Practic Adrian Năstase, Dan Păsat sau Monica Iacob Ridzi vor scăpa de dosarele penale judecate acum de Curtea Supremă. Abuzurile împotriva legii au continuat în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor care a avizat favorabil luni noaptea spre marţi, pe întuneric, un proiect de lege care la prima vedere pare inofensiv. Este vorba de un proiect de lege care pune în acord Codul Penal cu decizia CCR de reincriminare a insultei şi calomniei. Mai mult, Comisia juridică din Camera Deputaţilor a aprobat cu amendamente proiectul legislativ privind activitatea de lobby, iniţiativa fiind depusă în 2010 de actualul ministru al Energiei, Constantin Niţă (PSD). Este prima iniţiativă privind o lege a lobby-ului depusă după Revoluţie, aceasta urmând să intre mâine la vot final în plenul Camerei Deputaţilor.De acum încolo parlamentarii pot face trafic de influenţă şi să-şi ridice în mod legal şpăgile sub noua denumire onorabilă de lobby.

România lui Victor Ponta începe să semene tot mai mult cu o fostă republică sovietică sau cu un stat latino-american. De acum încolo în ţara noastră parlamentarii şi politicienii o vor duce cel mai bine: ei au liber legal la furat sub forma lobby-ului şi a amnistierii faptelor penale şi vor constitui o pătură subţire suprapusă de privilegiaţi, care vor trăi pe seama majorităţii românilor, tot mai săraci şi, mai nou, fără drepturi legale egale. În România vor exista două categorii de cetăţeni: politicienii sau  parlamentarii care sunt peste lege şi pot fura în voie şi cetăţenii, majoritatea românilor, care vor plăti taxe şi impozite şi li se va tăia din salariu pentru privilegiile unei clici politice de infractori, care ne conduce spre un dezastru moral şi economic.

Ionuţ Ţene