Cinci medici de la Institutul de Medicina Legala (IML) Cluj cer demisia directorului interimar, Marius Vartic, pe care il acuza de management defectuoas. Ei sustin ca de la morga dispar cadavre, dupa care apar in mod misterios.

Ei au transmis, sambata, o scrisoare deschisa prin care solicita plecarea lui Vartic de la conducerea institutiei, spunand ca acesta este vinovat de management defectuos si daunator, de dezorganizarea activitatii si de desfiintarea raportului de garda util rezidentilor, potrivit Mediafax.

Ancheta privind profanarea de cadavre la IML Cluj, dupa ce sase corpuri ar fi fost decapitate

„Va cerem demisia din functia de director interimar. Consideram ca managementul dumneavoastra este defectuos si daunator institutului. Nu ne referim numai la conducerea defectuoasa a compartimentului de prosectura, care a dus la pierderea unor cadavre sau gasirea neasteptata a altora, ci si la faptul ca o serie de expertize de importanta majora nu pot fi efectuate din cauza faptului ca medicii psihiatri refuza sa participe la efectuarea lor.

De altfel, ati fost demis pentru management defectuos in urma controlului efectuat de Ministerul Sanatatii (in 2011 – n.red.). (…) Avem convingerea ca veti aprecia motivele noastre ca fiind rezonabile si veti da curs solicitarii noastre intrucat ramanerea dumneavoastra in functie devine penibila atat pentru persoana dumneavoastra, cat si pentru putinii sustinatori ai dumneavoastra”, se arata in documentul medicilor.

Totodata, acestia ii reproseaza directorului interimar ca a luat nota 2,97 la concursul pentru ocuparea functiei pe care o detine si ca acest lucru il descalifica, chiar si in calitate de director interimar.

Directorul nu se gandeste la demisie

Ca raspuns la afirmatiile cadrelor medicale, Marius Vartic a declarat ca neaga acuzatiile si ca nu se gandeste sa isi dea demisia, afirmand ca scrisoare este, de fapt, o manipulare. El a mai spus ca unul dintre medicii semnatari este trimis in judecata pentru doua capete de acuzare.

„Scrisoarea este o manipulare dupa toate regulile de manual. Nu am de ce sa imi dau demisia, pentru ca nu vad unde este managementul defectuos. In aceasta scrisoare deschisa s-a mers pe ideea ‘hai sa inventam ceva si apoi sa dezvoltam’.

Scrisoarea este semnata de Dan Paul Mucichescu, care este trimis in judecata pentru doua capete de acuzare, din care unul este de marturie mincinoasa, de Dan Perju-Dumbrava, care vrea sa devina director si poate nu ii ajung cele trei locuri de munca pe care le are acum, de Costel Siserman, care a fost directorul IML Cluj, de Cristian Gherman si Mugur Pop, care sunt ‘locotenentii’ lui Siserman”, a explicat Vartic.

Sursa: Ziare.com