Consumatorii ar putea ataca doar la Tribunalul Specializat din Bucureşti contractele ce conţin clauze abuzive pe care le-au încheiat cu băncile, potrivit unui amendament adoptat marţi de Comisia juridică a Senatului la Legea privind clauzele abuzive din contractele între profesionişti şi consumatori, scrie Mediafax.

Modificarea propusă este valabilă, de asemenea, pentru toţi profesioniştii – orice persoană fizică sau juridică autorizată, care, în temeiul unui contract care intră sub incidenţa acestei legi, acţionează în cadrul activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie.

Potrivit legii, sunt considerate profesionişti şi marile lanţuri de retail, care, potrivit iniţiatorilor, au o poziţie dominantă în ceea ce înseamnă contractarea cu clienţii.

Senatorii jurişti au adoptat, cu amendamentele formulate de Asociaţia Română a Băncilor, o propunere legislativă de modificare a acestei legi, ai cărei iniţiatorii sunt mai mulţi deputaţi PSD, printre care Florin Iordache, Mircea Dobre, Daniel Florea, Bogdan Niculescu-Duvăz, Mihai Sturzu şi deputaţi UNPR.