(UPDATE) Propunerea lui Crin Antonescu pentru postul de director interimar al TVR, în persoana lui Rareş Bogdan, a fost avizat favorabil de către Comisiile de cultură din Parlament. Acesta a fost singurul candidat auditat.

Cu toate acestea, Rareş Bogdan a fost trădat de partenerii de alianţă ai PNL, parlamentarii PSD lipsind în masă de la validarea sa prin vot.

Propunerea neoficială a liberalilor pentru şefia TVR în persoana jurnalistului Rareş Bogdan de la Realitatea TV nu este tocmai pe placul lui Victor Ponta.

După ce liberalii au votat luni pentru numirea lui Toni Greblă judecător la CCR, care a fost propus de PSD, Ponta nu mai pare convins că partidul său va face acelaşi lucru şi în cazul propunerii liberalilor pentru TVR.

Obişnuit doar să fie lăudat la postul lui Sebastian Ghiţă, dar şi la Antena 3, Ponta a transmis luni seară că are „reţineri” faţă de numirea lui Rareş Bogdan, cunoscut în ultimul timp ca un critic acerb al acţiunilor USL, cu precădere ale lui Victor Ponta.

Astfel, liderul PSD a declarat, luni, la Antena 3 răspunzând unei întrebări, că are „reţineri” faţă de propunerea ca Rareş Bogdan să preia funcţia de preşedinte director general al TVR. „Evident că am reţineri”, a spus Ponta întrebat fiind despre această propunere.

„Propunerea pentru preşedintele director general va aparţine PNL. Nu ştiu să existe o propunere oficială în acest moment, dar există o propunere neoficială, înţeleg, confirmată chiar de domnul Antonescu”, a spus Ponta, la începutul discuţiei pe acest subiect.

Întrebat dacă este vorba de Rareş Bogdan, Ponta a răspuns afirmativ.

Chestionat dacă susţine şi el această propunere, Ponta a precizat: „Dacă colegii liberali o vor face, o să să discutăm atunci”.

Întrebat dacă are reţineri, Ponta a răspuns: „Evident că am reţineri. Dar nu cred că e corect să vorbim despre un alt jurnalist”.

Ponta nu a invocat criticile pe care i le-a adus Rareş Bogdan pentru a-şi justifica „reţinerea”, ci a pus acest lucru pe seama faptului că Televiziunea publică a fost anul trecut în pragul colapsului, iar în acest moment situaţia este „extrem de gravă”.

„Noi am garantat un împrumut destul de mare cu care s-au plătit nişte disponibilizări, s-au mai plătit nişte investiţii. Situaţia actuală este însă în continuare extrem de gravă”, a spus Ponta.

El a precizat că TVR are un buget în jur de 150 de milioane de euro şi are audienţe mici.

„Preocuparea mea este dacă putem să facem din Televiziune publică un serviciu dorit de români şi care să cheltuiască mai puţin în aceste vremuri dificile, că banii aceia, în loc să-i dau la TVR, aş putea să-i dau la şcoli sau la spitale”, a declarat Ponta.

Crin Antonescu a afirmat, luni, că au existat unele discuţii „informale” la nivelul USL pentru ca omul de televiziune Rareş Bogdan să fie propus pentru şefia TVR.

„În legătură cu televiziunea, au existat nişte discuţii şi se convenise, de principiu şi din nou informal, nu prin vreo decizie a USL, să propunem pe omul de televiziune, pe omul de presă Rareş Bogdan”, a spus Antonescu.

Ioana Radu, Sursa: Cotidianul