Căteva sute de persoane s-au strâns, sâmbătă, în tabăra de rezistență de la Pungești, acolo unde localnicii protestează împotriva exploatării gazelor de șist pe teritoriul comunei lor. Protestatarii au reuşit să dărâme aproape în totalitate gardurile împrejumuitoare de pe terenul de 20.000 de metri pătraţi, deţinut de Chevron.

Jandarmii au intervenit in forta şi au daramat tabara de rezistenţă amplasata la Pungeşti inca din luna octombrie. Pe motiv ca ar fi avut la ei materiale pirotehnice, protestatarii au fost controlati corporal. Cei care s-au împotrivit controlului, au fost luati pe sus de catre jandarmi si bagati in dube. In dubele jandarmilor au fost bagati si numerosi activisti care se impotrivesc proiectului american.

Protestatarii prezenti in zona lanseaza apeluri disperate pe paginile de socializare. Acestia transmit ingroziti ca oamenii sunt alergati pe camp, ridicati cu dubele, impiedicati sa se intoarca in tabara de rezistenta amplasata pe un teren privat.

Willy Schuster, cunoscut pentru rezistenta anti-prospectiuni de la Mosna, si fiica sa Michelle au fost retinuti de jandarmi la Pungesti in timp ce se rugau la o troita.

NapocaNews
Foto: Daniel Mihăilescu