În România guvernată de Victor Ponta și Traian Băsescu cei care își apără proprietatea privată se aleg cu dosare penale.

Așa statu lucrurile în cazul lui Erwin Albu, românul din Codlea pe numele căruia autoritățile au întocmit nu mai puțin de patru (!?) dosare penale. Motivul? Albu l-a ajutat pe țăranul Willy Schuster din Moșna (Sibiu) să-și apere proprietatea privată pe care intrase în mod abuziv SC Prospecțiuni SA în căutarea gazelor de șist.

Redau mai jos mesajul lui Erwin Albu postat pe Facebook:

”FĂPTUITORII de la MOŞNA. Parchetul Mediaş a deschis următoarele dosare penale pe numele meu ca FĂPTUITOR, urmare a reclamaţiilor SC Prospecţiuni SA : DOSAR PENAL 2674, 2670, 2673, 2669.
De asemenea au fost deschise dosare penale pe numele lui Willy Schuster, Hetti Benedek si al altora. Luni, 9 decembrie 2013, suntem citaţi la Poliţia Moşna în calitate de făptuitori. Presiunea autorităţilor locale şi a firmei de securitate asupra locuitorilor este imensă.

În acest timp, după acelaşi model abuziv, SC Prospecţiuni SA îşi continuă activităţile în mod sfidător în zona comunei Mihăileni. Deşi am reuşit prin intervenţiile repetate ale activiştilor de pretutindeni şi prin dârzenia localnicilor în frunte cu Willy Schuster să alungăm prospectorii iliciţi de pe raza comunei Moşna, lupta încă nu s-a terminat, deoarece autorităţile sunt în continuare aservite intereselor companiilor private.

Cu toţii suntem hotărâţi să mergem mai departe, indiferent de repercursiuni ! Nişte companii private care au pus ochii pe resursele ţării şi care şi-au cumpărat politicienii zilei vor avea mult de furcă cu noi. Până la capăt! UNITI DECABLAM!”

Dan Tanasa