Serviciul parcări din cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca a reușit performanța de a bloca intrarea într-un parc de pe strada Virgil Onițiu din cartierul Grigorescu.

Obsedați de obținerea mai multor taxe pentru locurile de parcare, funcționarii clujeni încalcă flagrant nu doar legea, ci și dreptul de circulație al cetățenilor. În cazul parcului din Grigorescu, chiar în fața intrări a fost trasat un loc de parcare cu abonament, astfel încât atunci când mașina este parcată nu se poate intra in parc, decât strecurându-te printre gard și automobil. Mămicile cu bebeluși în cărucioare au accesul blocat în totalitate, într-un parc aflat pe domeniul public! Și asta în timp ce la doar 3 metri distanță, între blocuri, a mai fost finalizată recent construcția unui bloc cu 2 etaje.

Primăria Cluj-Napoca s-a întrecut pe sine în trasarea de locuri de parcare cu abonament pe carosabil. Tot în cartierul Grigorescu, unele străzi cu sens unic au locuri de parcare trasate pe ambele trotuare, astfel încât se poate circula doar pe carosabil. În unele interesecții, cu toate că legea interzice staționarea la mai puțin de 50m de interescție, primăria a vândut locuri de parcare chiar în curbă, șoferii reușind cu greu să se asigure la ieșirea de pe străzile adiacente. Și toate acestea în condițiile în care majoritatea trotuarelor din cartierele clujene sunt foarte înguste, astfel încât două persoane nu pot trece una pe lângă alta, iar cărucioarele pentru copii nu încat nici măcar pe jumătate.

NapocaNews