Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a amendat, luni, Regia de Transport Cluj de care aparţine Ansamblul „Dor transilvan”, care a interpretat un colind antisemit la TVR 3, precum şi Centrul Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale, cu câte 5.000 de lei.

Acuzaţia este „crearea unei atmosfere ostile, degradante şi umilitoare la adresa comunităţii evreieşti”.

Directorul CJCPCT Cluj, Tiberiu Groza, directorul artistic al Ansamblului „Dor transilvan”, a demisionat în urma acestui eveniment.


Colindul "antisemit" – Hitul anului de ZiaristiOnlineTV

Şi Televiziunea Română a fost amendată, joi, cu 50.000 de lei de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru difuzarea colindului „antisemit”.

CNCD este o agenţie a Guvernului României formată în 2001 şi rolul său oficial este combaterea şi sancţionarea discriminării de toate formele din România, inclusiv pe bază de etnie, naţionalitate, vârstă, religie, sex, orientare sexuală, statut HIV, statut social, etc. Cu toate acestea CNDC s-a remarcat în general prin impunerea unei dictaturi a corectitudinii politice în spaţiul public, neavând poziţii energice şi împotriva discriminării românilor din Covasna şi Harghita sau a discriminării pozitive a ţiganilor în defavoarea populaţiei majoritare când vine vorba de locurile speciale din instituţiile de învăţământ.

 

NapocaNews