Sute de români au mărşăluit astăzi în centrul oraşului Sfântu Gheorghe, alături de naţionaliştii de la Noua Dreaptă. Această zi de sărbătoare era să fie umbrită de un grup de extremişti unguri care i-au întâmpinat cu semne obscene şi injurii.

Jandarmii au format un cordon între românii pregătiţi de sărbătoare şi agitatorii unguri.

Cetăţenii din Sfântu Gheorghe au fost deosebit de încântaţi, la fel ca în anii trecuţi, de prezenţa tinerilor de la Noua Dreaptă în oraşul lor, declarând că astfel au prins şi ei curaj să se bucure public, cum se cuvine de Ziua Naţională.

Liderul Noii Drepte, avocatul Tudor Ionescu le-a transmis naţionaliştilor români să nu răspundă provocărilor iscate de ungurii plătiţi.

„Au încercat de două ori să ne atace, o dată chiar pe când ieşeam de a slujbă, ceea ce nu e foarte civilizat din partea lor. Am văzut mai multă lume faţă de anii trecuţi, care sărbătoareau 1 Decembrie, şi asta ne-a bucurat foarte tare. De asemenea, în oraş au fost intonate o mulţime de cântece patriotice. Le urez tuturor românilor „La mulţi ani!”, iar special românilor de aici, să ţină steagul sus în fiecare zi, să reziste aici, să nu plece din Covasna pentru că extremiştii unguri tocmai asta doresc, epurare pe criterii etnice. Deocamdată 25% sunt încă români aici şi sperăm ca procentul să crească în viitor”, a declarat Tudor Ionescu pentru NapocaNews.

De la manifestările de 1 Decembrie a lipsit, după cum obişnuieşte să facă, primarul Antal Arpad.

După acţiunea din Sfântu Gheorghe, naţionaliştii români au organizat un marş în Braşov, până în Piaţa Sfatului.

NapocaNews


NapocaNews