Reacţii dure pe Facebook la evenimentele de la Pungeşti. Pe pagina de Facebook „Rezistenţa Pungeşti” a fost postat un mesaj în care este descris ceea s-ar fi întâmplat luni dimineaţă în acea zonă, cerându-se în acelaşi timp ieşirea în stradă. Jandarmii sunt acuzaţi de abuz, la fel şi Guvernul şi compania Chevron, care, susţine mesajul, „îşi sapă propriul mormânt”.

„Jandarmeria a intrat in forta in tabara de Rezistenta, a pus garduri in jurul oamenilor si a inabusit rezistenta unui numar mult mai mic de oameni mult mai curajosi si pasnici, aratand din nou ca este instrumentul de opresiune al unui stat corupt, putred, mincinos si ucigas!

Oamenii din Pungesti nu renunta, rezista! 7 protestatari au fost luati de jandarmerie si dusi la politie in mod abuziv! Doi oameni au fost transportati la spital, printre care si domnul Spiridon (fost primar – nr.).

Toti cei care vor sa ni se alature si vor sa puna capat acestor abuzuri sunt chemati azi, de la orele 12:00, la moara Sima, la marginea cordonului de jandarmi, pe drumul dinspre Barlad, la interesectia cu drumul spre Bacau! E nevoie de sprijin si solidaritate! Trebuie sa ne strangem, sa strangem randurile, sa luptam si sa aratam ca nu se poate trece peste vointa oamenilor!

Chevron si Guvernul isi sapa propriul mormant, cu abuzuri peste abuzuri si cu sfidarea cetatenilor”, se arată în mesajul citat.

Oponenţii explorării gazelor de şist se mobilizează pe Facebook pentru proteste, inclusiv în faţa Guvernului.

„ASTAZI INCEPE URAGANUL. PUNGESTIUL ARE NEVOIE DE NOI TOTI.
RUPEM JUGUL SI NE APARAM TARA.
Porcul Ponta nu trebuie sa mai apuce Craciunul!”, spune un alt mesaj postat pe reţeaua de socializare.

„Veniti fiecare cand puteti, astfel incat sa fie permanent lume in fata guvernului azi, de la 11 pana seara!”, se transmite într-un alt mesaj.

Ioana Radu, Sursa: Cotidianul