Delasarea, incomtenţa şi dezinteresul conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, precum şi a ministerului Educaţiei cu privire la realizarea noului sediu din spatele Bisericii cu două turnuri din Cluj-Napoca, aduc cheltuieli usturătoare pentru cetăţeni. Situaţia proiectului este un simplu joc pentru şefii acestor instituţii care ar trebui să susţină educaţia, un joc „din cauza unor interese care nu au legătură cu mediul ştiinţific sau cu învăţământul”, după cum recunoştea însuşi Valentin Cuibus.

Pierderile cauzate de închiderea şantierului de lucru au costat Inspectoratul Şcolar Judeţean mai bine de 1.200.000 lei, dintre care 300.000 lei s-au cheltuit pentru finanţarea săpăturilor la şantierul arheologic.

Blocarea lucrărilor a produs pagube uriașe judeţului Cluj, mai ales în contextul în care la ora actuală Inspectoratul Școlar funcționează în actualul sediu cu chirie de 10.000 lei/lună, iar Clubul Viitorul este nevoit de asemenea să plătească chirie pentru infrastructura sportivă utilizată.

Cuibus anunţa în urmă cu un an că lucrările la noul sediu al ISJ au fost deblocate şi că totul va merge strună. Suntem la un an de la notarea acelor declaraţii şi totul e o ruină acolo. Nici măcar subsolul clădirii nu a fost finalizat.

Din păcate, acest proiect reflectă starea învăţământului preuniversitar clujean, condus de consilierul judeţean PSD Valentin Cuibus. Circularele „pe şestache” trimise şcolilor, prin care se ordonă tăieri de ore, comasări de posturi şi de cursuri, anularea unor opţionale se încadrează perfect în acest peisaj.

NapocaNews