Pe fondul scandalului legat de transmiterea unui “colind antisemit” de către postul TVR 3, comunitatea neoprotestantă a ieşit şi ea la atac prin vocea lui Otniel Ioan Bunaciu, preşedintele Uniunii Baptiste din România. Acesta consideră difuzarea colindei controversate o “dezamăgire” faţă de “manifestările intolerante și antisemite transmise prin televiziunea publică”.

Liderul baptist mai acuză postul public de televiziune că promovează “ura” faţă de confesiunile minoritare. “Cultelor minoritare le este cunoscută maniera în care televiziunea publică nu reușește de mai mulți ani să prezinte în mod obiectiv identitatea, spiritualitatea și contribuția minorităților religioase din România. Promovarea unor atitudini cum ar fi: denigrarea și ura față de alte confesiuni și religii nu poate face parte însă din discursul unei societăți democratice care a îmbrățișat valorile europene ale demnității umane și ale libertății de credință”, consideră Otniel Ioan Bunaciu.

“Uniunea Baptista din România respinge orice atitudine rasistă și pe cei care promovează astfel de acte ca expresie acceptabilă a identității culturale românești”, continuă acesta prin intermediul unui comunicat de presă.

Conform Recensământului din 2011, comunitatea baptistă din România este alcătuită din 112.850 de persoane.

Sursa: FrontPress.ro