Sucul de ridiche alba japoneza poate fi folosit drept remediu in tulburarile digestive. Sucul de ridichie este considerat un bun protector hepatic, facilitand formarea bilei de catre ficat si eliberarea acesteia din vezica biliara in timpul digestiei grasimilor.

Beneficiile ridichilor negre ne sunt cunoscute tuturor, insa mai putini sunt cei care stiu despre proprietatile remarcabile ale ridichilor Daikon, ridichi albe, de dimensiuni mai mari, specifice Asiei. Gasim ridichea alba japoneza (sau ridichea Daikon) in supermarketuri sau in magazinele destinate produselor asiatice. Intr-un articol publicat recent, revista juicing-for-health.com ne prezinta beneficiile ridichilor Daikon, dar si al sucului ridichilor Daikon.

Ridichea alba japoneza este bogata in vitamina C si B, vitamine raspunzatoare pentru efectele sale sedative si antiinflamatoare. Aceste ridichi speciale sunt totodata o sursa excelenta de potasiu, calciu, cupru, sulf, fosfor si fibre, avand in schimb putine calorii si fiind practic lipsite de grasimi si colesterol.

De asemenea, facand parte din familia cruciferelor, ridichea se bucura de un continut bogat de antioxidanti, fiind cunoscuta si intrebuintata de secole pentru proprietatile sale sedative si de eliminare a toxinelor din sange.

Frunzele de ridiche alba japoneza contin de 6 ori mai multe vitamina C decat radacina de ridiche, fiind o sursa excelenta de calciu.

BENEFICIILE SUCULUI DE RIDICHE DAIKON

Sucul de ridiche este un remediu natural eficient impotriva acneei, putand fi aplicat pe piele. Mai mult, consumat cu regularitate, gratie proprietatilor sale detoxifiante si depurative, sucul de ridiche poate preveni aparitia cosurilor.

Sucul de ridiche poate fi folosit si ca remediu in tulburarile digestive. Sucul de ridichie este considerat un bun protector hepatic, facilitand formarea bilei de catre ficat si eliberarea acesteia din vezica biliara in timpul digestiei grasimilor. Prin urmare, sucul de ridiche faciliteaza digestia alimentelor grase si previne litiaza biliara.

Sucul de ridiche alba poate fi intrebuintat si de catre cei care se confrunta cu lipsa apetitului, stimuland pofta de mancare. In consecinta, poate fi consumat inainte de masa ca remediu in bolile care afecteaza apetitul.

Sucul de ridiche alba este indicat in cazul bolilor la ficat. Un pahar de suc de ridiche alba inainte de masa poate avea un efect benefic asupra functiilor digestive si detoxifiante ale ficatului. Ridichea contine cantitatea suficienta de sulf care ajuta la mentinerea concentratiei normale a sucului biliar. Astfel, se asigura o digestie optima a grasimilor, dar si sanatatea ficatului.

Datorita efectelor sale antiinflamatorii, antibacteriale si antivirale, sucul de ridiche este eficient si in ameliorarea bolilor respiratorii, inclusiv a racelii, a tusei, a gripei, a astmului, a bronsitei si a altor afectiuni ale plamanului.[…]

NapocaNews