Tineretul Democrat Liberal din Cluj este siderat de faptul că tinerii din România sunt reprezentați în Guvernul României de un ministru care le ignoră interesele.

“În concret, la dezbaterea desfășurată la Parlamentul României asupra bugetului de stat, deputatul Andreea Paul i-a atras atenția ministrului Tineretului și Sportului, Nicolae Bănicioiu, că ar trebui să ia în calcul strategia TDL privind combaterea șomajului în rândul tinerilor. Acesta a refuzat să recunoască faptul că îi sunt cunoscute propunerile TDL, cu toate că ele au fost făcute publice și transmise către TSD. Pentru a nu mai avea motiv să ignore viziunea TDL asupra modului în care considerăm că ar trebui sprijiniți tinerii României, TDL a transmis din nou Ministerului Tineretului și Sportului strategia privind combaterea șomajului în rândul tinerilor, sperând că domnul ministru o va lua în considerare.

Reamintim faptul că strategia înaintată actualilor factori de decizie se bazează pe trei mari piloni: reducerea poverii fiscale pentru persoanele care angajează tineri și pentru tinerii antreprenori, adaptarea sistemului educațional la cerințele pieței muncii, combaterea șomajului în rândul tinerilor prin stimularea antreprenoriatului și atragerea fondurilor europene. Așa cum se întâmplă de fiecare dată, TDL vine cu soluții, nu cu metode de înșelare a opiniei publice sau cu promisiuni mincinoase, lipsite de conținut și de posibilitatea de a se aplica realmente.

Menționăm faptul că măsurile propuse au fost supuse unor simulări pe impactul bugetar, pentru a nu fi puși în imposibilitatea de a ne duce la îndeplinire aceste obiective. Sperăm doar ca și TSD, în frunte cu tânărul ministru, Bănicioiu, să se preocupe mai îndeaproape de problemele tinerilor din România decât de problemele de partid” se arată într-un comunicat emis de Biroul de presă al TDL Cluj.

NapocaNews